Sponzor Kávy

Sdružení vpsFree.cz vzniklo jako přímá reakce na nepružnost a přemrštěné ceny komerčních hostingů v ČR a ještě horší situaci v SR. Primárním cílem je provozovat virtuální servery, na které je možné se spolehnout jak výkonem, tak stabilitou. Prioritou je poskytnout členům prostředí pro stabilní a rychlý provoz internetových aplikaci, kvalitní zázemí těmto aplikacím a prostor pro experimentování, vzdělávání se a hraní si s open-source internetovými technologiemi.
vpsFree

Zlatý Partner

Red Hat je společnost, produkující Red Hat Enterprise Linux, významnou komerční linuxovou distribuci, JBoss Enterprise Middleware, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise MRG a software pro cloud computing. Dále tato společnost poskytuje služby v oblasti konzultace, tréninků a certifikace.
Red Hat
 
Již téměř s 20letou tradicí Vám společnost ICT Pro poskytuje kompletní služby v oblasti realizace firemního vzdělávání a profesních certifikací. Portfolio služeb se neustále vyvíjí, drží krok se současnými trendy vzdělávání a zahrnuje jak širokou škálu ICT kurzů a workshopů, včetně komplexní nabídky kurzů zaměřených na Linux, tak seminářů a školení měkkých dovedností (Soft skills). Zákaznickou péči ICT Pro podtrhuje dlouhodobá zkušenost v HR Outsourcingu, zaměřeném na IT profesionály a poskytování vysoce odborných konzultačních služeb.
ictPRO

Stříbrný partner

ModernTV je společnost, která se z brněnského start-upu vyvinula v organizaci, která udává trendy v oblasti vývoje platforem (web, mobilní zařízení, set-top box a SmartTV) pro digitální sledování televize. Věnuje se tvorbě kompletního řešení od backendu po frontend a nabízí své produkty v Česku i v zahraničí.
ModernTV
 
CESNET je sdružení vysokých škol a Akademie věd České republiky, které provozuje a rozvíjí národní e-infrastrukturu pro vědu, výzkum a vzdělávání zahrnující počítačovou síť, výpočetní gridy, datová úložiště, prostředí pro spolupráci a nabízející širokou škálu služeb.

Důležitou složkou činnosti sdružení je výzkum a vývoj v relevantních oblastech, jehož výsledky uplatňujeme při rozvoji e-infrastruktury. Tyto aktivity probíhají zejména formou národních a mezinárodních projektů.
cesnet
 
At Mozilla, we’re a global community of technologists, thinkers and builders working together so people worldwide can be informed contributors and creators of the Web. Our mission is to ensure the Internet is a global public resource, open and accessible to all, where individuals can shape their own experience and are empowered, safe and independent.
mozilla
 
OKsystem je česká softwarová společnost s mezinárodní působností, s tradicí od roku 1990. Jako jednu ze svých služeb provozuje školicí a testovací centrum pro IT profesionály. Nabídka školicího centra zahrnuje také široký výběr kurzů zaměřených na Linux, z nichž většina má akreditaci MŠMT pro školení Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.
OKsystem
 
Kiwi.com, dříve známá jako Skypicker, je internetová cestovní agentura s průlomovou technologií nazvanou Virtuální propojování a soustředí se také na jedinečné zákaznické služby. Náš unikátní vyhledávací algoritmus umožňuje našim zákazníkům kombinovat lety aerolinek, které spolu nespolupracují, a vytváří jim tak jedinečný plán cesty, často značně levnější než kdekoliv jinde.
Kiwi.com
 

Bronzový partner

PC HELP, a.s. je ryze českou společností, zaměřující se na vývoj a implementaci softwarových řešení a poskytování služeb v této oblasti. V rámci vývoje softwaru poskytuje svým zákazníkům také zdrojové kódy vytvořených aplikací. Další oblastí, ve které působí, je oblast open source softwaru. Nabízí osvědčené open source řešení, vhodné pro firmy a státní správu, pro které zajišťuje komplexní služby.
PC HELP, a.s.
 
Master Internet provozuje datová centra MasterDC v Praze a Brně a má více než patnáct let zkušeností v této oblasti. Kromě výstavby a provozu datacenter disponujeme v Masteru i vlastními cloudovými platformami a několika vývojovými týmy. Náš technický ředitel a vrchní Master Martin Žídek je linuxák tělem i duší.
Master Internet
 

Partner

The Document Foundation je nezisková organizace, která si klade za cíl vytvořit open source nástroje pro tvorbu a správu dokumentů v otevřených formátech. The Document Foundation stojí za vývojem oblíbeného kancelářského balíku LibreOffice.
The Document Foundation
 
MojeFedora.cz je web české a slovenské komunity linuxové distribuce Fedora. Přináší pravidelné články nejen ze světa Fedory, provozuje uživatelské fórum a wiki a stará se o propagaci Fedory v České republice a na Slovensku.
mojefedora
 
Root.cz je už od roku 1999 pevnou součástí linuxové společnosti. Preference svobodného softwaru a smysl pro open-source technologie jsou základní genovou výbavou posádky Root.cz s šéfkapitánem Petrem Krčmářem. Na palubě potkáte komunitu odborníků: programátory, administrátory, správce sítí a fanoušky IT s nálepkou sympatického tučňáka.
root.cz
 
JetBrains jsou lídři na trhu s profesionálními vývojářskými nástroji, které pomáhají vývojářům po celém světě zvyšovat produktivitu a dosáhnout požadovaných cílů bez nutnosti ztrácet čas opakujícími se rutinními procesy. Nabízíme nástroje pro Javu, .NET, C++, Ruby, PHP, Python a týmovou spolupráci: Intellij IDEA, PhpStorm, ReSharper, WebStorm, CLion, AppCode, TeamCity, YouTrack, RubyMine, PyCharm, UpSource, Hub a další...
JetBrains.com

Hlavní pořadatel

OpenAlt je spolek jehož cílem je podporovat a propagovat open source v celé šíři jeho paradigmaticého pojetí (hardware, software, data, věda, vzdělávání, vládnutí, ..). Základem je pro nás organizace konference OpenAlt, která představuje otevřenost jako odpověď na technické a společenské výzvy.
OpenAlt

Spolupořadatel

Fakulta informačních technologií VUT v Brně poskytuje vzdělání a výzkum v oboru informačních technologií. Nabízí studium v tříletem bakalářském, v devíti různých navazujících dvouletých magisterský studijní programech a v doktorském studijním programu. Výzkum tvoří velmi významnou část aktivit FITu. Provádí ho akademičtí pracovníci, výzkumníci zaměstnaní fakultou, studenti v doktorském studijním programu a také studenti v posledním roce jejich magisterského studia.
FIT VUT Brno
 
SU FIT pořádá hudební festivaly, plesy, sportovní dny a pomáhá s reprezentací FIT VUT na kulturních a sportovních akcích. V rámci toho často hledáme mladé a nadějné talenty nejen z FITu.
SU FIT VUT Brno